Περιοχή

Η εταιρία μας, επιλέγει από τους αμπελώνες Πελοποννήσου την καλύτερη πρώτη ύλη και επενδύει συνειδητά σε δυο από τις πιο σημαντικές ζώνες παραγωγής οίνων Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) της Ελλάδας.

Την Νεμέα, την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, όπου παράγεται μια από τις εκλεκτότερες γηγενής ερυθρές ποικιλίες το Αγιωργίτικο, και την Μαντίνεια με το εξωτικό, αναπάντεχο και γεμάτο φρεσκάδα Μοσχοφίλερο.

Η Πελοπόννησος είναι ορεινή περιοχή, που χωρίζεται σε δύο κύριους αμπελουργικούς τομείς. Τον έναν αποτελούν η κεντρική και ανατολική πλευρά, με βασικές περιοχές τη Νεμέα και τη Μαντίνεια και τον άλλον η δυτική περιοχή, με κυριότερους αμπελώνες αυτούς της Αχαΐας στο Βορρά και της Ηλείας και Μεσσηνίας στο Νότο.

Οι αμπελώνες της Πελοποννήσου αποτελούν μια περιοχή με ήπιο μεσογειακό κλίμα, λόγω της ευνοϊκής επίδρασης της θαλάσσιας μάζας του Κορινθιακού κόλπου, καθώς και των δροσερών ανέμων που παρέχουν οι οροσειρές της κεντρικής Πελοποννήσου. Τα αμπελοτόπια συγκεντρώνονται συνήθως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές, άλλοτε σε έντονο ανάγλυφο και άλλοτε σε υψίπεδα και κοιλάδες, μεταξύ των ορεινών σχηματισμών.